Márvány torta

Ezt az egyszerű és nagyszerű tortát a barátnőm férjének születésnapjára készítettem Rachel Allen: Bake című könyvéből.  A teteje megrepedezett egy kissé (amin én már egyáltalán nem csodálozom, mert nálam szinte minden torta így jár), ám ez semmit sem von le az élvezeti értékéből, legfeljebb az esztétikaiból veszít néhány piros pontot.

Hozzávalók 6-8 szelethez

  • 225 g puha vaj (+ a kenéshez)
  • 225 g cukor
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 225 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 50 ml tej (+ egy kevés)
  • 50 g kakaópor átszitálva

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítem 180 C-ra, egy 20 cm-es kerek, kapcsos tortaformát kivajazok, az alját sütőpapírral bélelem, az oldalát lisztezem.
  2. A vajat krémesre keverem kézi robotgéppel,  majd a cukorral habosra, fehéredésig.
  3. A tojásokat felverem, hozzáadom a vaníliát, majd kisebb adagokban fokozatosan a vajas keverékbe dolgozom. A liszthez adom a sütőport, majd óvatosan a mixhez keverem a tejjel együtt.
  4. A tészta felét átteszem egy másik tálba és ehhez adom a kakaót (még adtam hozzá egy-két evőkanálnyi tejet is, mert a kakaóval száraznak tűnt). A két masszát felváltva, evőkanalanként adagolom az előkészített formába. A végén egy hústűvel átfutok rajta, a márványmintát kialakítandó. Az előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütöm (tűpróba!). Rácson hagyom kihűlni.

Advertisements

5 hozzászólás

Kategória: desszert, torta

5 responses to “Márvány torta

  1. yum, this looks delicious Ildy.

  2. Visszajelzés: Vaníliás, zabpelyhes teasütemény | EGY KONYHA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s